18 Kasım 2018 Pazar

ALLAN PEASE – BEDEN DİLİ (BODY LANGUAGE)



ARKA KAPAK

1970' li yıllara kadar üstünde çok fazla düşünülmeyen ancak sezgiler olarak ifade edilen duyumsamaları fark eden davranış bilimciler vücut hareketlerinin insan ilişkilerindeki etkinliğini fark ettiler. Bir mesajın toplam etkisinin yaklaşık % 7 ' sini sözel (sadece sözcükler) % 38' ini de sözel olmayan öğelerden oluştuğu tespit edilmiştir. Bireyin davranışlarını çözümlerken sadece hareketi yorumlamanın sakıncalarına dikkat çeken Allan Pease farklı bir yaklaşımla birbiri ardına yapılan hareketleri gruplamış ve bu grupların toplu değerlendirmelerini de yapmış. Resimlerle canlandırılan yorumlar kitabın rahat okunabilir ve anlaşılır olmasını sağlamış. Beden Dili son dönemde iletişim konusunda yazılan en iyi kitaplardan biri.


KİTAPTAN NOTLAR

Rota yapım ve yayıncılığın 2002’de 5. Basımını yaptığı Siyah – Beyaz Seri’yi göreve başladığım ilk yıllarda set olarak almıştım. Seri 16 kitaptan oluşmakta. Beden Dili benim o dönemde ilk dikkatimi çeken ve ilk okuduğum kitabı olmuştu serinin. 


Kitap bedenimize ve yaşamımıza dair 18 bölümden oluşmakta.
Serinin içerisinde en iyi hazırlandığını düşündüğüm kitap olmasının sebebi anlatılanların bolca görsel ile anlatılması. Google’a Beden dili görsellerine girdiğinizde karşılaşacağız görsellerin pek çoğunun kitaptan alıntı olması çizimlerin de başarılı olduğunun bir kanıtı bence.


Her ne kadar Beden Dili kültürel farklılıklar gösterse de dünyanın artık büyük bir köy olduğunu göz önünde bulundurursak; yazarın ifadelerinin ve psikolojik çözümlemelerinin genel geçer olduğunu da kabul etmek gerektiğini düşünüyorum. Kişisel Gelişim kitaplarını okumayı seven kitap kurtlarına ya da benim gibi Kişisel Gelişim kitaplarını biraz sıkıcı bulanlara görsellerini de göz önünde bulundurarak tavsiye ediyorum.


Kitabı okuduktan sonra çevrenizde görsellere uygun beden dili hareketlerini aramaya başlayacağınızı da garanti ediyorum.

6 yorum:

  1. İletişimde beden dili gerçekten çok önemli. Konu hakkındaki kitap tavsiyeniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu serinin tüm kitapları bende de var. Ama bazılarının dili çok teknik ve sıkıcı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri bir kaç yazarın kitaplarından oluşuyor ben en çok Allan Pease'nin kitaplarını ve bir de görsellerle desteklenenleri sevdim.

      Sil
  3. Siyasetçilerin beden dili ile ilgili ders aldiklarini duydugumdan beri daha cok ilgimi çekiyor bu konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginizi çekiyorsa bu kitabı tavsiye ederim. görsellerle de desteklenmiş.

      Sil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...