15 Şubat 2019 Cuma

İSTİRİDYE AVCISI MİMİ


MERHABALAR, 

Geçtiğimiz günlerde İstiridye Avcısı beni mimlemiş. Ben de dilim döndüğünce yanıtlamaya çalıştım sorularını... 


İSTİRİDYE AVCISI SORULARI

- Negatif olayları pozitif açılımlarla yorumlayıp olumlama yapmayı sever misiniz ? Evetse neden, hayırsa neden ?

Zaman zaman özellikle sağlık ile ilgili konularda olumlama yapıyorum. Pek çok konuda son ana kadar çözüm bulunabileceğine inanıyorum. Ancak hayata karşı pek “pozitif” olduğum söylenemez. “OLUMLAMA” yapmanın hayal kırıklığı etkisini arttırmasından korkarım. Genelde realist bir insan olduğumu düşünürüm. Olayların kötü gitmesinin ihtimalinin daha fazla olması nedeniyle; (murphy) genellikle olumsuzluklara kendimi hazırlamak için en kötüyü düşünürüm. Keşke da “pozitif” olmayı başarabilsem.

-İnsanları sınıflandırma eğilimi hakkında neler düşünürsünüz ?

Sınıflama yapmamaya çalışıyorum. Ancak farkında olmadan sınıflama yaparsam sınırlar arasında kalın ve duvarlar örmemeye çalışıyorum. Mutlaka olumsuz düşündüğüm insanlara şans tanımaya çalışıyorum. Ön yargılı olmamaya çalışıyorum. Ama temkinli olduğum söylenebilir. 



-Sizce herkes birbirine benzeseydi nasıl bir dünyada yaşardık ?

Tek renk bir dünya olurdu herhalde. Gökkuşağı varken kim tek renk ile yetinmek ister ki…

-Doğum ve ölüm hakkındaki düşünceleriniz nelerdir ?

“Doğum” başlangıç, “ölüm” ise adres değişikliği.  Bu biraz basit bir bakış açısı elbette. Ancak bu şekilde basitleştirerek, bakmaya çalışıyorum. Çünkü üzerinde fazlaca düşününce işin içinden çıkamıyorum.

-Karakterinizi bir hayvana benzetecek olsanız ne olurdunuz ? Neden ?

Eşime göre “muhabbet kuşu”ymuşum. Adı üzerinde muhabbeti seviyorum. Burcum itibari ile özgürlüğüme düşkün olmam sebebiyle kuş türlerini kendime yakın buluyorum. Aile yaşantısını seviyorum ama sürü yaşantısına uygun değilim. Bu nedenle “Albatros” diyebilirim.


-Bir  yazarla (Ölmüş ya da yaşayan olabilir) bir hafta sonu geçirme hakkınız olsa kiminle olmak isterdiniz ?

Bu soruyu daha önce de kendimce düşünmüştüm. İntihar eden yazarların intihar öncesi son günlerini merak ediyorum. İntihara giden yollarını merak ediyorum. Stefan Zweig, Sadık Hidayet, Virginia Wolf, Nilgün Marmara… Biraz karamsar olduğunun farkındayım. Ama “intihar” üzerine düşündüğüm, anlayamadığım ve anlamlandıramadığım bir konu olduğu için. Bunun yanında talihsiz bir şekilde yaşamı son bulan  Sabahattin Ali ile sohbet etmeyi çok isterdim.

-Yaşamınız bir sinema filmi haline gelse, ismi ne olurdu ? Neden ?

Hiç düşünmedim doğrusu. Bu soruyu şimdilik pas geçmek istiyorum.

8 yorum:

  1. Nilgün Marmara yı tanımıyorum ancak bahsettiğiniz diğer yazarlar ile ben de sohbet etmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Marmara'yı ben de okumadım henüz. Ama instagramda alıntılarını görüyorum. Oradan bir merak uyandı yazara karşı. umarım en kısa zamanda okurum.

      Sil
  2. Ne kadar samimi cevaplar olmuş Emine ! Yüreğine sağlık. Hepsini içtenlikle cevapladığın için seni daha yakından tanımış olduk :) Çok teşekkür ederim Albatros kuşumuz. Bak o kuş türünü de şuracıkta öğrenmiş oldum böylece :)) Seçtiğin yazarları da beğendim. Geçenlerde Nilgün Marmara'nın hayatını okumuştum. Çok ilginç bir şekilde sonlanmış hayatı. İnsan bunları sormak isteyebilir birlikteyken belki de haklısın merak uyandırıcı. Çok teşekkür ederim bu samimi cevaplar için canım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. okurken kendi kendime bende cevapladım içimden :) ortak çok düşüncemiz varmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak düşünceleri paylaştığımıza sevindim... sevgiler... :)

      Sil
  4. aa evet bu mimi görmüştüm,bu sıralar mim çılgınlığı başladı,her tarafta mim var..🙂 elinize sağlık,samimi cevaplar olmuş..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar çok fazla mim var gerçekten... her blogda rastlıyorum farklı sorulara... yakından tanıyoruz böylece birbirimizi...

      Sil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...