19 Mayıs 2012 Cumartesi

DAN BROWN - KAYIP SEMBOL

MERHABALAR, 

Bir kaç ay önce okuduğum ancak fotoğraflamaya geç vakit bulduğum bir kitapla karşınızdayım.. Dan Brown'ın daha önce Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanları da okumuştum... Dijital Kale ve İhanet Noktası henüz okumadıklarımdan....

Gelelim kitabımıza; KAYIP SEMBOL... 

Baş kahramanı; Robert Longdon yine... Da Vinci Şifresinin Filmini de izlediğimden midir, romanı kafamda canlandırmaya çalıştığımda sürekli Tom Hanks oynuyor hayallerimin baş rolünde.. 


Dan Brown’un şifre çözücüsü, her kitaptaki protagonisti Hardvardlı Profesör Robert Langdon, akıl hocası Peter Solomon son anda bir not gönderdiği için apar topar başkent Washington DC’ye gitmek zorunda kalır. ABD Kongresi’nde bir konuşma yapacaktır. 


Langdon, uçaktan inip Kongre binasında konuşmasını yapacağı Heykelli Salon’a girdiğinde, salonda kimsenin olmadığını fark eder. Kendini önceden planlanan bir kurgunun içinde bulur. Karşısında bir CIA ajanı, bir de; mahzenle, Amerika’nın kurucusu, mason George Washington’ın tasvirinin yer aldığı kubbenin arasına bırakılmış Solomon’un kesik elini bulur ve macera başlar. 



Aksiyonu bol macera sırasında Peter Solomon'un kız kardeşi  Catherine Solomon da Longdon'a katılır. Catherine Solomon; SMSC isimli bilim-tarih müzesi ve araştırma merkezinin en önemli bilim kadını. İnsanın potansiyeli konusunda önemli deneyler yapıyor. Psikolojik pek çok buluşa imza atar ve önemli bir buluş yapmak için çalışmaktadır.


Romanımızın kötü kahramanı var bir de.. Mal’akh .Zengin bir aileden gelmektedir ve uzun süre zevk-sefa içinde yaşadıktan sonra bir dönüşüm geçirmiştir. Bu dönüşümden sonra karanlık örgütlere, gizli bilgilere merak duymaya başlmıştır. Kayıp bilgeliğin peşine düşmüştür. Tüm vücudu başının üstündeki bıngıldak hariç kendi yaptığı dövmelerle kaplıdır. 

Mal'akh kimdir? Neden Peter ve Catherine'nin peşindedir? Neden Robert Longdon'ı olaylara dahil etmiştir? ... Soruların yanıtları bir solukta okuyacağınız kitapta....


Kitaptan Notlar:

Öncelikle Melekler ve Şeytanlar ile Da Vinci Şifresi'ndeki askiyon devam etmekle birlikte; tarzına alıştığımdan mıdır Kayıp Sembol biraz daha az heyecanlandırdı beni.

Yine roman boyunca Robert Longdon'un Didaktik tarafı sıklıkla ortaya çıkıyor.. Yine pek çok bilgi ediniyorsunuz... Olayların anlaşılmasını daha da kolaylaştırıyor.. 

İyi ve kötü çatışması roman boyunca yine işleniyor. Bu defa kötünün eli Mal'akh, Da vinci şifresindeki Albino Keşiş gibi garip bir görünüme sahip. Tüm vücudu dövmelerle kaplı. Bu karakterler bana son dönem çizgi filmlerindeki ucubeleri hatırlatıyor. 

YENİ KİTAPLARLA VE YENİ PAYLAŞMLARLA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE... 

SEVGİLER...

2 yorum:

  1. selam, kitabı geçen yaz okumuştum. Oldukça sürükleyici, sizinde söylediğiniz gibi okurken insan pek çok şey öğreniyor. Tabi öğrendiklerini sizin ilgi alanınız ise.

    YanıtlaSil
  2. Dan Brown Kayıp Sembol çok harika böyle macera romanlarını çok severim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...