20 Haziran 2012 Çarşamba

TAVSİYE EDİYORUM..

MERHABALAR SEVGİLİ DOSTLAR;


Bu yıl okulda bir Türkçe Öğretmeni arkadaşımla birlikte Kütüphanecilik Kulübü rehber öğretmenleriydik.. Arkadaşımın fikri üzerine bir pano düzenlendi.. Öğrenciler panoda okudukları ve tavsiye ettikleri kitabın adını ve yazarını varsa resmini paylaşıyorlardı.. Çocuklar adına güzel bir çalışmaydı.. Ben de aynı paylaşımı blogumda yapmak istiyorum şimdi.. 

Tavsiye edilen tüm kitapları edinip okuyamam belki ama hem bana bloguma yolu düşenlere kitap seçmede katkısı olabilir diye düşünüyorum.. Sizlerin de tavsiye ettiğiniz kitaplar varsa; yazarlarıyla birlikte paylaşır mısınız?... 


Fikirlerinizi merakla bekliyorum..SEVGİLER..

12 yorum:

  1. Önerdiğiniz bloga baktım. ancak konu (ve yazar) kısıtlaması yapılmadığı sürece öneriler her zaman ciddi ve güvenilir olmaz. Öncelikle "çok satan-best seller" ya da "plajda okunacak boş kitaplar"ın listelere hiç yazılmaması lazım. O blogdaki yorumların ne yazukkı ki çoğu saydığım kategoriler içerisinde. Ben okudukça blogda paylaştığım kitapları yorumluyorum. Sevgiler ve saygılar.

    YanıtlaSil
  2. canan tan kitaplaro.
    sabahatti Ali-kürk mantolu madonna

    YanıtlaSil
  3. haklısınız mehmet bilgehan.. konu ve yazar kısıtlaması yapılsa daha iyi olur belki...

    YanıtlaSil
  4. bir tavsiye ile başlıyayım o halde.. murathan mungan'ın şairin romanı..

    bir şair ütopik bir dünya yaratsa;nasıl bir dünya olur sorusunun yanıtını merak ediyorsanız.. yanıt bu kitapta.. kitaptan notlar almak için yeni bir ajandaya başladım.. şubat ayını bitirdim.. o denli güzel ve derinliği olan bir kitap..

    YanıtlaSil
  5. ayrıca İhsan oktay anar'ın puslu kıtalar atlası, amat, suskunlar.. derinliği olan simgesel anlatımları sevenler için biçilmiş kaftanlar

    YanıtlaSil
  6. kürk mantolu madonna'yı satın aldım geçen ay ama okuma fırsatı bulamadım.. en kısa zamanda inşallah sevgili derya..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Emine Hanım, blog yazmadan önce de kitap alırken bu tür listelerde göz gezdiren biri olarak, bu listelerin amacına uygun olduğunu, herkesin kendş tarzına uygun olan kitaplar bulabileceği bir rehber olduklarını düşünüyorum.

    Mehmet Bey'e de cevap vermek isterim; yapılan bir şeyi kötülemek ya da beğenmemek o kadar kolay bir eylem ki; keşke blogu bir inceleseydiniz, beğendiğiniz kitaplar kısmının hemen altında okurken sıkıldığınız ve vakit kaybı dediğiniz kitaplar kısmı da var.
    Herkes aynı değil; sizin beğendiğinizi başkası beğenmeyebilir. Biz iki listeyi de ekleyip yazar ve konu kısıtlaması yapmadan kendi sesimizin haricinde başka seslere de yer vererek daha objektif bir liste olmasını istedik.

    Bir de dediğim gibi blogu biraz olsun inceleseydiniz, blogun sadece bu listelerden oluşmadığını ve bizim de kendi okuduğumuz kitapları yorumladığımızı farketmemeniz imkansızdı.

    YanıtlaSil
  8. Aslında önerim, halen yazmaya devam edenlerden ziyade ölmüş ya da yaşamakla beraber önemli ödüller almış romancıları tartışmak belki bir başlangıç olabilir. Daha iki yıldır kitap yazar birini nasıl değerlendirebiliriz. Örneğin bir Emile Zola ya da Orhan Kemal'i bence bloglarda tartışalım. Hiç olmazsa bugüne kadar tanışmamış olanlarının okumasına vesile oluruz.

    YanıtlaSil
  9. öncelikle beyaz kitaplık benim kitap blog yazmaya başlamamdan bu yana daha fazla takip ettiğim, kitap blog yazmaya profesyonel bakan bir blog.. kitap seçimleri de blog yazanın kendisine kalmış elbette.. bazen okuduğumuz vakit kaybı olan kitapları da okumak gerekir bence... hiç değilse o kitaplara objektif bakmak için...tüm okuduğumuz kitaplar bizim okuma zevkimizi eksiksiz yansıtamaz elbette... bazen sadece okumak için okuruz...ben bu postu yazarken insanların etkisinde kaldığı ve benim gözümden kaçan kitaplar varsa fikir edinmek için yazmıştım sadece.. belki blogu takip edip fikir edinmek isteyenlere de katkısı olurdu.. bu yazıda bir diğer blogu eleştirmek ya da kitap zevkini tartışmak gibi bir niyetim yok.. zaten niyetim bu olsa kendi blogum değil, diğer blogun yorum bölümlerinde fikrimi paylaşabilirim..

    YanıtlaSil
  10. öneriniz son derece güzel mehmet bey.. neden olmasın..
    ancak beyaz kitaplık ile ilgili yorumunuz biraz acımasız olmuş.. gerçekten bloglarını hızlı güncelleyen, kitap blog olayına profesyonel bakan bir blog beyaz kitaplık.. sonuç itibariyle istemediğimiz blogları ya da kitapların paylaşımlarını okumayabiliriz.. bunda özgürüz..
    bu arada izlediğim ve zaman zaman ziyaret ettiğim iki blogun benim yazımda bu şekilde karşı karşıya gelmeleri beni üzer..lütfen sadece yazar ve kitap önerilerimizi yaparsak sevinirim...

    YanıtlaSil
  11. Emine Hanım, öncelikle güzel sözlerininiz için teşekkür ederim.

    Burada asıl problem; insanların kendilerini en üstte görme isteğinden diye düşünüyorum.

    Eleştiri yapılamaz mı tabiki yapılabilir, fakat bir eleştiri yapmakla karalama yapmak arasında da büyük bir fark vardır. Eleştiri bir emek, inceleme ve analiz ister. Eleştireceğiniz bir oluşumu tüm yönleriyle incelemeli ve eleştirinizin hakkını vermelisiniz.

    Karalama ise yapılan bir işi, incelemeden, anlamaya çalışmadan, neden yapıldığını sorgulamdan, kendi yaptıkları işlerden değersiz görme çabasıdır diye düşünüyorum.

    Sadece sessiz kalmayarak, beyefendinin düşüncelerini onaylamadığımızın bilinmesini istedim.

    Dediğiniz gibi aslında burası bunun kesinlikle yeri değil. Fakat böyle bir yargılamaya da sessiz kalamazdık.

    YanıtlaSil
  12. Ben bir kitap önerebilirim dilerseniz.

    Martin Eden - Jack London

    Fırsat bulabilirseniz okuyun derim.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...