19 Ekim 2018 Cuma

KRİSTİN HANNAH - GECE YOLU

MERHABALAR,

Yıllar evvel okuyup, paylaşmayı unuttuğum kitaplardan. Bu bu aralar geriye dönüp, geçmişin eksiklerini tamamlamaya çalışma zamanları benim için...


ARKA KAPAK

Ateşböceği Yolu, Kış Bahçesi ve Gerçek Renkler kitaplarının yazarı Kristin Hannah'ın aşka ve kaybetmeye dair dokunaklı yeni romanı

Hayat size bir dizi seçenek sunar. Beklemek... Geçmişe tutunmak... Unutmak... Affetmek... 
Siz hangi yolu seçerdiniz?
On sekiz yıldır çocuklarının ihtiyaçlarını her şeyden üstün tutan Jude Farraday'in ikizleri Mia ile Zach zeki ve mutlu birer gençtir. Defalarca evlatlık verilen ve karanlık bir geçmişe sahip olan Lexi kısa sürede Mia'nın en yakın arkadaşı ve bu birbirine bağlı ailenin de bir parçası olur. 

Jude çocuklarının iyi bir yaşam sürmesi ve tehlikelerden uzak olmaları için her şeyi yapmıştır. Ancak lisedeki son yılları hepsini büyük bir sınavdan geçirir ve sıcak bir yaz gecesi, verilen yanlış bir kararla hepsinin hayatları altüst olur. Farraday ailesi göz açıp kapayıncaya kadar paramparça olacak, Lexi her şeyini kaybedecektir. Sonraki yıllarda, hepsi o gecenin doğurduğu sonuçlarla yüzleşir ve unutmaya çalışır. Ya da affetme cesaretini kendinde bulmaya...

Hayat dolu ve evrensel bir roman... Gece Yolu annelik, kimlik, aşk ve affetmeye dair soruları derinlemesine işliyor. Hem kaybetmenin verdiği şiddetli acıyı hem de ümidin hayret verici gücünü gözler önüne seren aydınlatıcı, yürek parçalayıcı bir roman. Kristin Hannah aile özlemi, insan kalbinin direnci ve sevdiklerimizi affetme cesaretine dair unutulmaz bir hikâyeyi olabilecek en iyi şekilde anlatıyor.

"Gece Yolu insan ruhunun affetme konusundaki eşsiz gücüne dair özel bir kitap." 
New York Journal of Books


"Gece Yolu'nu okuyup da hikâyesinden ve karakterlerden etkilenmemeniz imkânsız. Kitabı bitirdikten sonra bile etkisini birkaç gün üzerinizden atamayacaksınız." 
The Huffington Post

 "Gece Yolu'nu son sayfasına kadar ağlayarak okuyacaksınız." 
The Daily Mail

"Vay canına! Sanırım Kristin Hannah en güzel kitabını yazdı. Hannah her zaman harika hikâyeler yazıyor ama Gece Yolu ilk sayfasından itibaren sizi etkisine alıp bitinceye kadar elinizden düşürmek istemeyeceğiniz türden bir hikâye."
Bestsellersworld.com



ÖZET

Lexi Baill, annesi tarafından terk edildiği için koruyucu ailelerde büyümüş, içine kapanık, insanlardan kaçan, kimse tarafından sevilmediğini düşünen bir genç kızdır. Mia ise onun tam tersidir.  Mia ailesi tarafından çok sevilen, deli dolu, neşeli, bir genç kızdır. Mia insanların kendisini Zack’a yaklaşmak için kullandıklarını düşündüğünden pek de sosyal olmayan bir genç kızdır. Zach ise; okulun popüler öğrencisi ve futbol takımı kaptanıdır. Zach, Mia ve Lexi’nin yolu okudukları lisede kesişir.

Annesi ölen büyükannesinin kız kardeşi ile kalmaya başlayan Lexi, önce Zach ile sonra da kardeşi olduğunu bilmeden Mia ile tanışır. Mia ile arkadaşlıkları ilerlerken Lexi Zach ve Mia’nın anneleri ile tanışır. Jude Farraday hayatını ikizlerinin etrafında kurmuş bir annedir. Hayatını onlara adamıştır. Lexi hiç yaşamadığı aile sevgisini bu ailede bulmuştur. Çok geçmeden ailenin de bir parçası olmuştur.  


Zach de çoğunlukla onların yanındadır. Aslında ilk gördüğü andan itibaren Lexi’den hoşlanmasına rağmen Mia’yı incitmemek için; bunu hiç belli edemez.  İlerleyen zamanlarda Zach Lexi’ye ilgisini söyler. Mia ilk başlarda tepki verse de çok geçmeden durumu kabul eder. Artık üçü bir arada hareket eder olurlar. Ta ki o geceye kadar...

Lexi’nin, Zach alkollü olduğu için otomobili kullandığı kazada Mia hayatını kaybederken, Lexi ve Zach yaşar. Jude ve Miles kızlarının ölümünden sonra bu acıyla nasıl yaşamaları gerektiğini bilemezler. Zach kendini suçlu hisseder ve yıkılır. Hem kardeşini kaybetmiş, hem de Lexi o gece direksiyonda olduğundan hapse girmiştir.
DAHASI KİTABIMIZDA…


KİTAPTAN NOTLAR

Kristin Hannah’ın daha önce ATEŞ BÖCEĞİ YOLU, KIŞ BAHÇESİ, GERÇEK RENKLER adlı kitaplarını okumuş ve blogumda yorumlamıştım. Yazarın akıcı kalemi bu kitaba da hakim. Oldukça hızlı okunuyor. Diğer yorumlar için kitabın ismini tıklayabilirsiniz.. 

Konusu ve karakterleri bakımından değenlendirecek olursak; yazarın daha önceki kitaplarıyla benzerliği çok fazla bana göre. Yazar genellikle kadınlar dünyasını ve anlatmakta. Lexi karakteri annesi ile ilişikisi bakımından Tully'yi hatırlattı kitap boyunca.

Kitaptaki hapishane sahneleri çok etkiledi beni. Bir de her ne kadar olaylarda Lexi öne çıkarılarak anlatılsa da ben kızını kaybeden bir annenin -torununa duygularını her ne kadar doğru bulmasam da- Jude’nin duyguları da beni çok etkiledi. 



Yeni evi.

Oradaki yaşamının farklı olacağını düşünmek istiyordu. Fakat buna nasıl inanabilirdi ki? On dört yaşındaydı ve çok şey bilmiyordu belki ama çok iyi bildiği bir şey vardı: Koruyucu ailelerin yanına yerleştirilen çocuklar, boş gazoz şişeleri ya da ayağı vuran ayakkabılar gibi iade edilebilirlerdi.
Dün sosyal hizmetler görevlisi onu erkenden uyandırıp eşyalarını toplamasını söylemişti. Yine.

YENİ PAYLAŞIMLARLA GÖRÜŞMEK ÜZERE...

13 yorum:

  1. konu açısından dikkatimi çekti listeye ekleyeyim ama bakalım ne zaman sıra gelecek....

    YanıtlaSil
  2. Kristin Hannah çok severim, kendi alanında başarılı bir yazar... Benim de yıllar evvel okuduğum bir yazardı. Çoğu kitabını severek, merakla okuduğumu hatırlıyorum hala. Uzun zaman oldu tabii okumayalı. Bir ara takip etmek gerekir. Bu kitabını da okudum. Hatta çok sevdiğim bir tanıdığıma armağan etmiştim alıp... Zaman işte :) Paylaşımın için çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kristin Hannah'ın akıcı kalemini seviyorum. kendi alanında ben de başarılı buluyorum. kadınlar dünyasını okumak iyi geliyor... Ben de bu kitabı okuyalı bir hayli zaman olmuştu. Zaman zaman bu tarz kitapları okumak iyi geliyor bana da :)

      Sil
  3. Merhabaa en sevdiğim kitaplardan ve Kristen Hannah'nın en sevdiğim kitabı her ay kitap çıkarttığını düşünürsek bir sürü kitabı var herhalde :)) bir sahnesinde sınıfta okuduğumu ve ağladığımı hatırlıyorum :( ölüm sahnesi olabilir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar ile ilgili bence yapılacak en doğru tespit sık kitap çıkarması. Bu tarz yazarlar sık kitap çıkardıkça; tekrara düşüyorlar. Arka arkaya aynı yazarın kitaplarını okuduğumda aynı kitabın devamıymış gibi geliyor sanki. Bunun dışında yazarın akıcı kalemini ve duyguları okuyucuya geçirmesini seviyorum.

      Sil
  4. Yorumu bile bu kadar merak uyandırıyorsa kitap da güzeldir eminim. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıcı ve güzel bir kitap.. tavsiye ederim. sevgiler.

      Sil
  5. Yazarın kalemini akıcı buluyorum ben de...

    YanıtlaSil
  6. Ateşböceği yolunu okuyup sevmiştim, sanırım yazarın kitapları benziyor, ama bu kitabı anladığım kadarıyla daha ustaca yazılmış, elinize sağlık, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  7. hannah teyzeyi çook seviyoom bütün kitapları güzeeel ve neredeyse hepsinde ağlıyooom :)

    YanıtlaSil
  8. Yazarın akıcı tarzını seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insan okumaya başlayınca kitabın ortasına, sonuna bir anda geliveriyor.

      Sil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...