20 Aralık 2018 Perşembe

GEOFF NİCHOLSON – HARİTALI ADAM



ARKA KAPAK
Suçlarla dolu bir dünya ve soluksuz bir takip...

Henüz kimsenin dikkatini çekmeyen bir bölgedeki antika harita dükkânında, kartografyaya kafayı takmış ve çevresinden kopuk bir tezgâhtar. Çözemediği bir sorunun cevabının peşine düşmüş cesur bir kadın. Kısa süre önce satın aldığı park yerinin kendisi ve okul çağındaki kızı için yeni, saygın bir hayatın bileti olduğunu uman önemsiz bir sabıkalı. Acımasız ama savunmasız durumda bir katil ve onun huysuz suç ortağı.



Ortaya çıkan bir grup gizemli kadın, sırtlarına kabaca işlenmiş geniş harita dövmeleri… Bu kadınlardan biri harita dükkânının kapısında belirip sırtını açtığında, çevresinden kopuk bir tezgâhtar olan Zak, kendini suçluların yeraltı dünyasına gönülsüzce girerken buldu. Aslında bu dünyayı görmezden gelmeyi tercih ederdi. Onu bu işe iten meraklı yeni arkadaşı Marilyn olmuştu.

Geoff Nicholson "Haritalı Adam"da, yapması gerektiği gibi insanı zorluyor ve hızla sayfaları çevirmenizi sağlıyor… Nicholson sakinlik yerine aksiyonu tercih ediyor. Kendinizi çok şaşırtıcı şeylerle karşılaşmaya hazırlayın.(The Newyork times)



ALINTILAR
“'İçinde Ütopya olmayan bir dünya haritasına göz atmaya bile değmez, çünkü o harita insanlığın her daim uğrayacağı bir ülkeyi dışarıda bırakmıştır.” -Oscar Wilde- (Sayfa 45)

“Korkak aslanlar hakkında sanki normal değilmiş gibi konuşuyorlar ama öyle değil, değil mi? Tüm aslanlar korkaktır. Yani, bir sürü dolusu antilopa saldırdıklarında hep yalnız olanları, geride kalan zayıf olanları seçmezler mi? Gidip de sırf ne kadar cesur olduklarını göstermek için buldukları en büyük, en sağlam antilopla savaştıkları falan yok.” (Sayfa 61)

“Elbette. Herkesin bir hikâyeye ihtiyacı vardır. Doğru olması şart değil.” (Sayfa 115)

 “Sadece aptallar korkmaz.” (Sayfa 159)

 “Bilgi güçtür, ama bazı insanlar da cehaletin mutluluk olduğunu söylüyor.” (Sayfa 172)


ÖZET

Romanımız bir cinayet olayı ile başlıyor. Wroblevski adındaki bir kiralık katil kendine has yöntemlerle yaşlı ve nüfuzlu bir adamı öldürürken; yardımcısı Akim de ceset ile ilgilenir.
Bu sırada  otopark işleten Billy Moore sosyal hizmet görevlisi ile kızı Carla’nın velayetini alabilmek için görüşmektedir. Kızı için belaya daha az bulaştığı bir hayat istemektedir. Tam da bu sırada, Wroblevski Akim ile beraber otopark işleten Billy Moore ile görüşür ve ona bir iş teklif eder.


Akim’in adlarını ve adreslerini verdiği çeşitli iş grubundan kadını Wroblevski’nin istediği adrese getirecektir. Kızı Carla'nın kendi yanında kalması için her şeyi yapabilecek olan Billy Moore işi kabul eder. Zaten Wroblevski “hayır”ı cevap olarak kabul edecek gibi değildir. Bu kadınların ortak özellikleri vücutlarını kaplayan harita dövmeleridir. Bilinmeyen kişi ya da kişilerce kaçırılan kadınların sırtlarına kendi istekleri dışında harita dövmeleri yapılmış, kadınlar kaçırıldıkları yerlere geri bırakılmıştır.

Billy Moore çok geçmeden işine başlar. Adresleri isimleri belli olan kadınları Wroblevski ‘ye getirmek kolaydır.  Billy Moore sırtına dövme çizilen bu kadınlardan birini alırken Zak Webster ve Marilyn Driscoll ile karşılaşır. Zak Webster bir harita dükkanında çalışan kartograftır.

Billy Moore Zack ve Marilyn’i korkutur ama bu durum onların merakını artırmaktan başka bir işe yaramaz. Haritalarda neresi gösterilmektedir? Haritaları kim çizmiştir?

DEVAMI KİTABIMIZDA….


KİTAPTAN NOTLAR

Geçtiğimiz ay bir marketten çok da cüz-i fiyatlarla aldığım birkaç kitaptan biri de “Haritalı Adam”dı. Arka kapak yazısı ve kapağı nedeniyle ilk okuduğum kitap oldu. Konusu güzel olmak ile birlikte kurgusu bana biraz zayıf geldi.
Bu tarz bir konu ile gerilim daha üst seviyelerde tutulabilirdi diye düşünüyorum.
Sonuç itibari ile boş zamanlarda okunabilecek bir kitap. Fazla beklentiye girmeden okumak isteyenlere tavsiye edebilirim. 

14 yorum:

  1. Sanırım o kitabın en sevdiğim yeri kapağı oldu :) İçerik beklentimi karşışamadı. Dediğin gibi çıtır çerezlik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapağı ben de beğendim. pek fazla yazım hatası da yoktu. bu anlamda iyiydi. keşke gerilim daha yüksek dozlarda tutulsaydı.

      Sil
  2. teşekkürler aklımızda listemizde bulunsun..sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. şu sıralar pek kitap okumuyorum ama ilginç bi kitaba benziyo..bilim kurgu ütobik bir durum..✔😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ilginç başlamıştı.. Keşke daha iyi bir son yazılmış olsaydı.

      Sil
  4. O kadar çok kitap var ki, sanırım okumasam bir şey kaybetmem. Teşekkürler şekerim :)

    YanıtlaSil
  5. Konusu ilgi çekici de kurgu çok zayıf dediğiniz gibi. Zaten fiyatından da belli ediyor kendini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi kitapları fiyatla özdeşleştirmek pek doğru değil ama acaba satışı yeterince olmayınca bu kadar düşük fiyatlara veriliyor diye de düşünmeden edemedim. Aynı kitapların site satış fiyatları yüksek gerçekten.

      Sil
  6. kitap bende var .indirimli olunca orada bulduğum tüm kitapları almıştım.özellikle gerilim ve polisiye sevdiğimden.bu tarz kitapları genelde zihnimi boşaltmak istediğimde okuyorum ve iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi okumalar size... okuyunca yorumlarınızı beklerim. :)

      Sil
  7. hımmm yazlık şezlong kitabı desenee :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için zaman harcadığınız için Teşekkürler...

Blog sahibi olmayan ziyaretçiler Anonim'i işaretleyip, yorum bırakabilirler.

ARGO İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAZ.

Yorumunuz blog sahibininin onayından sonra görünecektir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...